El cansament de la pedra 2

Hi ha una inconsistència notable en la xerrameca cultural i sobre valors diversos. Qualsevol llest coneix de família moltes fites de la història cultural que li permeten de situar-se en el món actual amb majors perspectives. El problema, però, és que tant si ho vol com si no aquest llest que som cadascú és, de fet, aquest món, de manera que la referència, utilitat, actualitat, etcètera d'aquelles fites culturals són realitzades per aquest llest que resulta erigit en criteri.
Si som conscients d'aquesta inconsistència, moltes situacions de món poden resultar, la qual cosa obre força possibilitats en comparació amb l'opacitat i clausura de la nostra llestesa.
Si no ho podem tenir en compte perquè no volem i, per tant, no volem perquè no podem, resulten tots aquests esperpentos que es remeten a la cultura i alhora volen actuar i fer-la actual, pretenent que només així la treuen de la seva torre de marfil. A tots aquests els diem des d'aquí d'on no es propaga la veu que es dediquin a actuar i no parlin tant. El que passa, és clar, és que tampoc aquesta vida o immediatesa, aquesta "relació entre les persones" és assumida amb conseqüència, sinó escamotejada per la seva possessió de cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario